Kødsovs er en af de retter som danskerne hyppigst serverer til aftensmad. Det forstår man udmærket når man prøver nogle af de mange spændende varianter, som vi glædeligt deler ud af.
Kødsovs - opskrifter på kødsovs
Til 4 personer
- 2 ds flåede tomater
- 2 fed hvidløg
- 2 løg
- 1 oksebouillonterning
- 1 dl varmt vand
- 1 glas champignoner (konserves)
- 600 g hakket oksekød
- 1 dl fløde
- paprika
- mixed spice
- peber
- salt
- oregano
- basilikum
Ingredienser
- 1 pk bacon
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 10 champignoner
- 1 ds hakkede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- ca. 1 dl rødvin
- basilikum
- oregano
- salt
- peber
Til 4 personer
- 500 g pasta penne
- olie
- 500 g hakket oksekød
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- 5 champignoner
- 140 g tomatpuré
- 1 tsk paprika
- 5 spsk ketchup
- 1 ds hakkede tomater
- 1 dl vand
- 1 terning oksebouillon
- 125 g mozzarella ost (frisk)
- 3 gulerødder
- 1/2 squash
- 1 ds majs (150 g)
- 1 håndfuld frisk basilikum (hakket)
- salt
- 100 g gratineringsost (revet)
Til 5 personer
- 3 gulerødder
- 3 peberfrugter (flot at bruge forskellige farver)
- 2 stængler bladselleri
- 1 løg (stort)
- 3 fed hvidløg (evt. flere alt efter smag)
- olivenolie
- 500 g hakket oksekød
- 2 spsk tørret basilikum
- 1 spsk tørret oregano
- 2 tsk tørret timian
- 1/2 tsk tørret rosmarin
- 2 ds hakkede tomater (neutral)
- 1 glas rød pesto à ca. 100 gram
- 1 oksebouillonterning
- 100 g parmesanost
- evt. 2 spsk mascarpone (kan sagtens udelades)
- 1 glas sorte oliven uden sten (lille)
- peber
- spaghetti
- hvidløgsflute
Til 4 personer
- 4 gulerødder
- 200 g knoldselleri (vægt uden skræl)
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 500 g hakket oksekød
- 4 dl rødvin
- 4 ds flåede tomater
- 1 bdt persille
- salt
- peber
Til 4 personer
- 100 g bacontern
- 1 løg
- 1 gulerod
- 2 fed hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 1/2 tsk rosmarin
- 1 tsk timian
- 2 1/2 dl rødvin
- 2 ds hakkede tomater
- 1/2 dl vand
- 1/2 oksebouillonterning
- salt
- peber
- evt. frisk basilikum
Til 3 personer
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- olie
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 ds hakkede tomater
- 1 ds tomatpuré (140 g)
- 1/4 grøntsagsbouillonterning
- 1 dl vand
- salt
- peber
- tørret basilikum
- tørret timian
- spaghetti
- evt. revet parmesanost
Ingredienser
- olie
- 150 g bacon i strimler
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- 140 g tomatpuré
- 500 g hakket oksekød
- 2 terninger oksebouillon
- 1 ds hakkede tomater (ca. 240g)
- 1 dl fløde
- 4 spsk ketchup
- 1/2 tsk chilipulver
- 2 tsk paprika
- ca. 75 g mozzarella ost (frisk)
- 2 håndfulde frisk basilikum
- salt
- peber
Til 4 personer
- 500 g hakket oksekød
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 1 ds flåede tomater (hakkede)
- 2 1/2 fed hvidløg
- 250 g champignoner
- peberblanding
- paprika
- chili
- 1 ds majs
- 1 kop frosne ærter (ekstra fine)
- 2 løg (hakkede)
- 1 oksebouillonterning
- 1/2 l vand
Til 2 personer
- 4 tomater (mellemstore)
- 500 g oksekød
- 20 blade frisk basilikum
- 1 løg (stort)
- 200 g flåede tomater
- 2 spsk olie
- 1 knsp chilipulver
- 1 spsk oregano
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk peber
- 200 g pasta
- 25 g revet ost
- Pynt: 10 blade frisk basilikum (grofthakkede)
Til 4 personer
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- olie
- 500 hakket oksekød
- 1 ds hakkede tomater (400 g)
- 1 ds tomatpuré (140 g)
- 1 dl vand
- 1/2 bouillonterning
- 1 spsk tørret basilikum
- 1 spsk tørret timian
- salt
- peber
- 250 g hvidkål
- 2 auberginer
- lidt olie
- 500 ml mornaysauce
- 1 håndfuld rasp
- 200 g revet ost
Til 6 personer
- 800 g hakket oksekød eller kalkunkød, hvis det skal være ekstra sundt
- olie til stegning
- 2 løg (store)
- 2 fed hvidløg
- 2 peberfrugter
- 400 g champignoner
- 4 gulerødder
- evt. 4 stængler bladselleri
- 70 g tomatpuré
- 4 ds hakkede tomater
- 2 spsk tørret oregano eller timian
- 2 spsk tørret basilikum
- evt. 4 laurbærblade
- evt. 1 oksebouillonterning
- salt
- peber
- grøntsagspasta eller alm. pasta
- Evt. lidt revet parmesanost eller anden ost
Til 3 personer
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
- 2 gulerødder
- 200 g champignoner
- 1 håndfuld persille
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk mel
- 100 g tomatpuré
- 1 dl rødvin
- 4 dl oksebouillon
- 1 spsk oregano (eller efter smag)
- salt
- peber
Til 4 personer
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stængler blegselleri
- 50 g bacontern
- 500 g hakket oksekød
- 1 gulerod
- 2 ds flåede tomater
- 2 dl tør rødvin (stor)
- 2 dl bouillon (kraftig)
- salt
- peber
- oregano
- olie
- mælk efter behov