Opskrifter med Ris - side 3
Rissalat med asparges
Ingredienser
- 2 dl langkornede ris
- 1 tsk olie
- salt
- peber
- 1 knsp safran
- 2 skalotteløg
- 1 spsk vineddike
- 5 spsk olivenolie
- 5 grønne asparges
Rissalat med Citron
Ingredienser
- 100 g brune ris
- 20 g pinjekerner
- 15 g solsikkekerner
- reven skal af 1/2 citron
- 1 spsk persille (hakket)
- 1 spsk mayonnaise
Rissalat med nødder
Ingredienser
- 2 dl ris (halvdelen vilde ris)
- 3 dl vand
- 1 tsk salt
- 3 gulerødder (groftrevne)
- 3 stilke blegselleri (fintsnittet)
- 1 1/2 dl rosiner
- 1 dl nødder (grofthakkede)
- brøndkarse eller andet grønt
- italiensk dressing (Kraft)
Billigt mad: Citronris
En meget nem og billig opskrift på ris, som er velegnet til for eksempel fiskeretter.
Til 4 personer
- 2 spsk smør
- 2 dl ris
- revet skal af 1 økologisk citron
- 4 dl fiskebouillon
- 1/2 tsk salt
- 1 spsk citronsaft
- 1 dl creme fraiche (eller naturel yoghurt)
- 1/2 tsk citronpeber
- 1/2 tsk peber
- 2 spsk persille (hakket)
- lidt citronskal i strimler til pynt
Boller af ris
Boller af ris kan bruges som forret eller som en lækker snack. Prøv den selv.
Ingredienser
- 4 dl ris (kogte og kolde)
- 2 1/2 dl revet ost
- 1 løg
- 1 dl brødkrummer
- 3 æg
- lidt parmesanost (kan udelades)
- salt
- peber
Fedtfattig Ris a la mande
Til 6 personer
- 150 g grødris
- 6 dl vand
- 7 dl skummetmælk
- 1 knsp salt
- 2 tsk vaniljesukker (eller vaniljeessens)
- 1 tsk sukker (eller sødemiddel)
- 2 1/2 dl Cremefine til piskning
- 100 g mandler (finthakkede)
Kødret med ris og bacon
Denne kødret med ris og bacon er også nogle gange kaldt spanske ris. Den smager super lækker og er meget nem at lave.
Ingredienser
- 8 skiver bacon
- 1 løg
- 500 g hakket oksekød
- 2 tsk salt
- 2 tsk worcestershire sauce
- 1 tsk hvidløgssalt
- 2 1/2 dl ris
- 1 ds hakkede tomater
- 1 1/2 tsk paprika
- 3/4 peberfrugt
- 1 spsk HP sauce
Paella - Opskrift på paella
Ingredienser
- 4 spsk olivenolie
- 6 kyllingelår
- 1 løg (hakket)
- 2 fed hvidløg (presset)
- 1 blæksprutte (tiarmet, i skiver)
- 1 grøn peberfrugt i strimler
- 225 g hakkede tomater
- 375 g ris
- 1 tsk paprika
- 3/4 dl tør hvidvin
- 1/2 tsk safran (udblødt i 6 dl kogende hønsebouillon)
- evt. 12 blåmuslinger (i skal)
- 175 g rød peberfrugt (fra dåse, afdryppet og skåret i strimler)
- 100 g rejer med skal
- 100 g frosne ærter
- persille (til pynt)