Grøntsager - side 3
Ingredienser
- 2 avocadoer
- 1 spsk geleringspulver
- 2 spsk citronsaft (eller limesaft)
- 1 håndfuld frisk basilikum eller andre krydderurter
- salt
- peber
Til 2 personer
- 350 g kartofler
- 150 g gulerødder
- 150 g broccoli
- 1 løg
- 150 g bacon i skiver
- 1 spsk smør
- 1/2 dl mælk
- salt
- 1/2 bdt purløg
Til 2 personer
- 4 rødløg
- 10 cherrytomater
- 2 spsk olivenolie
- salt
- peber
- evt. andre krydderier efter smag
- 200 g grønne bønner (friske er bedre end frosne)
- 1 bdt persille
- evt. balsamico
Til 6 personer
- 3 løg
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 1 spsk olie
- 4 fed hvidløg
- 3 peberfrugter
- 1 1/2 spsk spidskommen
- 1 tsk koriander (stødt)
- 2 tsk chilipulver (eller mere efter smag)
- 1 spsk tomatpuré
- 2 ds hakkede tomater
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 ds kidneybønner i chilisauce
- 20 g mørk chokolade
- 3 dl quinoa
- 1 ds majs
- Evt. frisk limefrugt (til servering)
- Evt. vegansk sojayoghurt naturel (til servering)
Til 4 personer
- 1 hane eller kylling
- 250 g champignoner
- 200 g skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 200 g knoldselleri
- 150 g bacon
- 7 dl rødvin
- evt. lidt vand
- 50 g smør
- 1/2 hønsebouillonterning
- 8 laurbærblade
- 1 spsk tørret timian
- 1 spsk peberkorn
- 400 g knoldselleri
- 500 g kartofler
- 30 g smør
- 1 dl mælk
- salt
Til 4 personer
- 2 gulerødder
- 1 squash
- 2 forårsløg
- 2 æg
- 500 g hakket svinekød
- 50 g havregryn
- salt
- peber
Ingredienser
- 1 bdt grønne asparges
- 1 spsk smør
Til 4 personer
- 3 skalotteløg
- 1 spsk olivenolie
- 9 dl grøntsagsbouillon
- 150 g grønkål
- 200 g ærter
- 1 spsk æbleeddike
- salt
- peber
- solsikkekerner
- æble i tern
- brød
Til 4 personer
- 2 1/2 dl quinoa
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 3 1/2 dl vand (kogende)
- 1/2 dl soltørrede tomater (hakkede)
- 1 ds hakkede tomater
- 2 fed hvidløg
- 125 g bønner
- 1 rødløg
- 1 gul peberfrugt
- 1 squash
- 1 1/2 spsk frisk basilikum
- 1 tsk frisk oregano
- 2 tsk groft salt
- peber
- 1 kugle mozzarella ost
Til 3 personer
- 2 gulerødder
- 1/2 squash
- 1 rødløg (lille)
- 1 rød peberfrugt
- 30 g babyspinat
- 5 æg
- 150 g hytteost
- 1 tsk salt
- peber
Til 3 personer
- 200 g rødbeder
- 3 gulerødder
- 1/2 fennikel
- evt. 1 håndfuld persille
- 3 æbler for at give grøntsagsjuicen noget sødme
- 3/4 økologisk limefrugt (citrusfrugter er gode til at tage rødbedernes jordsmag)
Til 2 personer
- 1 squash
- 4 tomater
- 2 bagekartofler (gerne lidt aflange, så de har nogenlunde samme tykkelse som de andre grøntsager)
- 1 løg
- evt. lidt olie til at smøre fadet
- tørret timian
- salt
- peber
- 100 g revet mozzarella
Til 4 personer
- 3 peberfrugter (gerne i forskellige farver)
- 2 rødløg
- 1 kg kartofler
- 4 spsk olie
- 2 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 3 tsk paprika
- 1 tsk peber
- 2 tsk salt
- 4 kyllingefileter
- 400 g creme fraiche
- 2 bdt friske krydderurter efter smag (f.eks. persille, purløg, dild eller en blanding)
- salt
- peber
Til 2 personer
- 2 kyllingefileter
- 2 spsk tacokrydderi evt. hjemmelavet
- 2 spsk olie
- 1/4 squash
- 2 gulerødder (små)
- 1 dl tomatpassata
- 4 blade spidskål
- 1/4 agurk
- 1/2 rød peberfrugt
- 1 avocado
- citronsaft
- 100 g cherrytomater
- 1/4 ds majs
- evt. creme fraiche (til servering)