Vi har samlet alle vores forskellige opskrifter på creme så du kan finde lige den creme du har brug for. Prøv f.eks. at lave råcreme, vaniljecreme, kagecreme eller en af vores andre lækre cremevarianter som kan bruges til dessert og kager.
Creme - Opskrifter på Creme
Til 4 personer
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 5 spsk sukker
- 2 dl piskefløde
Til 4 personer
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 4 spsk sukker
- 2 dl fløde
- 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
Til 1 stk
- 125 g smør + lidt ekstra til at smøre formen
- 2 æg
- 250 g sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 250 g hvedemel
- 2 spsk kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl mælk
- 180 g mørk chokolade
- 250 g smør (stuetemperatur)
- 300 g flormelis
- 4 pk Maltesers (a 135 g)
Til 8 stk
- 4 dl fløde
- 3 dl sødmælk
- skal af 2 citroner
- 1/2 vaniljestang
- 100 g sukker
- 6 æggeblommer
- 2 1/2 spsk citronsaft
- lidt smør
- kogende vand (til tilberedning af crème brûléerne)
- 8 spsk sukker
- evt. 8 skiver citron (til pynt)
- evt. mynte (til pynt)
Til 8 personer
- 6 æggeblommer
- 70 g sukker
- 125 g hvid chokolade
- 3 1/2 dl fløde
- 3 1/2 dl sødmælk
- 1/4 vaniljestang
- 1 knsp salt
- 1 tsk citronsaft
- 8 ramekiner
- lidt smør
- vand (kogende)
- 80 g sukker
Ingredienser
- 1/4 l fløde
- 1/4 l sødmælk
- 1 vaniljestang
- 4 spsk sukker
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk majsstivelse
Til 8 portioner
- 1 vaniljestang
- 3 dl piskefløde
- 1 dl letmælk
- 100 g sukker
- 2 æg
- sukker
- evt. spiselige blomster
- evt. friske bær
- 8 ramekiner (små crème brûlée forme)
- 1 dyb bradepande
- 1 gasbrænder
- evt. termometer
Appelsincreme
Appelsincreme med æggeblommer, fløde, sukker og appelsiner. Fryses i 4-5 timer og formes som kugler.
Ingredienser
- 14 æggeblommer
- 350 g sukker
- 5 appelsiner
- 1/4 l fløde
Creme af chokolade
En god creme med mørk chokolade, fløde, flormelis og vaniljeessens.
Ingredienser
- 1/4 kop margarine
- 2 1/4 kopper flormelis
- 100 g mørk chokolade
- 3 spsk fløde
- 1/2 tsk vaniljeessens
Créme brulée – Opskrift på créme brulée
Den klassiske opskrift på creme brulee med fløde, mælk, vanilje, sukker og æggeblommer.
Ingredienser
- 250 ml fløde
- 250 ml mælk
- 1 vaniljestang
- 100 g sukker
- 4 æggeblommer
- lidt sukker til at drysse med
Fedtfattig creme
En dejlig nem og velsmagende creme som kan bruges i både lagkager, trifli eller i stedet for flødeis.
Til 2 personer
- 1 l A38
- flydende sødemiddel
- kanel (eller 2 vaniljestænger eller fedtfattigt kakaopulver)
- 2 æggehvider
Frugtsalat med creme af æg
En god creme til frugtsalat.
Til 2 personer
- 1 pasteuriseret æg
- 2 spsk sukker
- 1/2 dl citronsaft
- 4 frugter
- 1/2 dl piskefløde
Kage creme
Kagecreme som laves af sødmælk, æggeblommer, sukker, vanilje og maizena.
Ingredienser
- 2 dl sødmælk
- 2 æggeblommer
- 1 tsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk majsstivelse
Kold cremesauce
En cremesauce med mælk eller fløde og hvedemel, sukker og piskefløde.
Ingredienser
- 4 dl mælk eller fløde
- 3 æg
- 1 tsk hvedemel
- 2 spsk sukker
- 1 1/4 dl piskefløde