Gæstemad - side 4
Ingredienser
- 1 skinkeculotte
- 1 bdt basilikum
- 1 spsk groft salt
- 2 spsk brun farin
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2 spsk hyldeblomstsaft , øl eller anden væske efter smag
Fasan - Opskrift på Fasan
En meget detaljeret og fyldig opskrift på fasan med sellerigratin og sauce til.
Ingredienser
- 2 fasaner
- 25 g smør
- 1 æble i kvarte
- 75 g gulerødder
- 6 enebær (letknuste)
- 1/2 tsk groft salt
- 5 peberkorn
- 2 1/2 dl vand
- 1/2 knoldselleri
- 4 dl vand
- 1 1/2 dl piskefløde
- 3 æg
- 1 fennikel
- 1 tsk groft salt
- peber
- stegesky (fra fasanerne)
- 1 1/2 dl creme fraiche 38%
- 1 1/2 spsk meljævning
- 1/2 tsk groft salt
- evt. kulør
Fasanbryst rullet i lufttørret skinke
Prøv denne skønne opskrift hvis du har gæster som virkelig skal forkæles.
Ingredienser
- 1 fasan
- 3 skiver parmaskinke (tynde)
- 1 bdt frisk basilikum
- kødsnor (til opbinding)
- 1 dl Marsalavin
- 1/2 dl cognac
- 2 dl kalveglace (kraftig)
- 1 bagekartoffel
- vand (kogende)
- 1 spsk creme fraiche 38%
- 1 spsk smør
- 1 porre
- 2 rødløg
- 2 dl rødvin
- 2 spsk brun farin
- 1 nellike
- 2 allehånde
- smør
Oksemørbrad
Skal du have gæster eller bare vil lave en særligt lækker middag så prøv denne opskrift på oksemørbrad. Opskriften inkluderer også lækkert tilbehør.
Ingredienser
- 350 g oksemørbrad (i 16 skiver)
- dijonsennep (grov)
- 4 skiver spegeskinke
- 4 blade frisk salvie
- træpinde
- 30 g smør
- 5 cl cognac
- 150 g creme fraiche 38%
- 1 1/2 dl piskefløde
- 1 spsk sennepskorn (hele og kogt 5 minutter i lidt vand)
- 3 rødløg
- 1 dl solbærsaft (sød)
- 1/2 dl vand
- 2 spsk balsamico
Glaseret hamburgerryg
Glaseret hamburgerryg er god til mange lejligheder såsom f.eks. til en julefrokost.
Ingredienser
- hamburgerryg
- 4 bagekartofler (skåret i store terninger)
- 100 ml dijonsennep
- 300 ml ahornsirup
- 3 spsk olivenolie
- 1 bdt estragon (hakket)
- 100 g sukker
- 200 ml fløde
Japansk fondue
Fondue på japansk. En meget spændende måde at lave fondue på.
Ingredienser
- 400 g oksefilet
- 200 g shiitakesvampe (tørrede)
- 250 g kinakål
- 200 g glasnudler
- 200 g champignoner
- 150 g kinaradise
- 200 g spinat (Friske)
- 1 dl citronsaft (Friskpresset)
- 1/2 dl sojasauce
- 2 forårsløg
- 4 tsk sesamfrø
- 1 tsk sukker
- 1 spsk miso (strøgen)
- 2 tsk risvin (sød) eller sherry
- 1 tsk æblevineddike
- 1 spsk sennepspulver (f.eks. Colman's)
- 1 1/2 l hønsebouillon
Jomfruhummere med hvidløg og citronsauce
Ingredienser
- 16 jomfruhummere (store)
- salt
- peber
- saften af 1 citron
- 100 g usaltet smør
- 8 spsk persille (finthakket)
- 4 fed hvidløg (presset)
- 1 dl hvidvin
- 1/2 dl Noilly Prat
- 100 g usaltet smør
- salt
- hvid peber
- saften af 1/2 citron
- hvidt brød
Flæskesteg m. brunede kartofler
Her har du hele opskriften på flæskesteg, rødkål, sauce og brunede kartofler. Opskriften indeholder en masse gode tips til din madlavning.
Til 6 personer
- 1,35 kg svinekam uden ben
- ca. 1 1/4 spsk groft salt
- evt. 2 1/2 laurbærblade
- ca. 1/2 hoved rødkål
- 1 dl eddike
- 1 rødløg
- 20 g svinefedt eller smør
- 2 spsk sukker
- 1 dl rødvin
- 3 hele nelliker
- salt
- peber
- 5 dl stegesky fra flæskestegen, bouillon, fond, vin eller sky fra stegeben
- 2 spsk hvedemel (eller lidt mere majsstivelse)
- salt
- peber
- evt. kulør
- 3/4 kg kartofler (små)
- 5 spsk sukker
- 2 spsk smør
Indbagt entrecote med champignon
Indbagt entrecote i butterdej med champignon som er hakket fint. Rødvin og persille tilsætte før det kommer i ovnen.
Ingredienser
- 4 stk entrecote
- salt
- peber
- 250 g champignoner
- 1 dl rødvin
- 1 bdt persille (hakket)
- 4 stk butterdejsplader (Frosne)
- 1 stk æg til pensling
- kartofler (kogt og i skiver)
- salat
- ærter
- tomater
- grøn peberfrugt
- flute (lune)
- citronsaft
- 1 spsk olie
- honning
- salt
- peber
Indbagt mørbrad med champignonflødesauce 9%
En stor og udførlig opskrift på indbagt svinemørbrad med en dejlig champignonflødesauce til.
Til 6 personer
- 400 g svinemørbrad (afpudset)
- 500 g hakket svine- og kalvekød (8-10% fedt)
- 1 æg
- 2 spsk hvedemel
- 2 tsk tørret timian
- salt
- peber
- 1 dl vand (lunkent)
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 1 spsk rapsolie (eller olivenolie)
- ca. 250 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- 1 tsk timian til pynt
- 1 spsk rapsolie (eller olivenolie)
- 250 g champignoner
- 1 tsk timian
- 3 dl bouillon
- 1/2 dl vand (koldt)
- 1 spsk majsstivelse
- 2 tsk dijonsennep
- 1/2 dl madlavningsfløde 9%
- kartofler (kogte)
- broccoli
- gulerødder
Indbagt oksemørbrad
Inbagt oksemørbrad med butterdejsplader er en spændende og velsmagende ret.
Ingredienser
- 1 stykke oksemørbrad
- 1 bk champignoner
- 50 g smør
- 3 dl creme fraiche
- salt
- peber (groftkværnet)
- 1 1/2 pk butterdej
- 2 1/2 spsk citronsaft
Kalv i hvidvin med grønsagspure
Kalveinderlår i hvidvinssauce med en lækker grøntsagspure.
Ingredienser
- 1,19 kg kartofler i tern
- 4 gulerødder i tern
- 3 zittauerløg (hakkede)
- 1 knoldselleri i tern
- vand
- 50 g smør
- 1 dl mælk
- 4 æg
- 4 tsk groft salt
- peber
- 24 skiver kalveinderlår (tynde)
- 12 skiver spegeskinke
- 100 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl piskefløde
- 4 dl hvidvin
- 2 dl oksebouillon
- 1 1/2 tsk groft salt
- peber
- 1 dl persille
- 2 spsk citronskal (revet)
Ostefondue med broccoli og surbrød
Ostefondue er ren hygge. Her dypper man brød og broccoli i osten.
Ingredienser
- 1 kg broccoli
- salt
- 750 g groft brød (surbrød eller sigtebrød)
- 400 g appenzeller ost
- 200 g samsø ost
- 3 dl cider (tør)
- 2 tsk majsstivelse
- hvid peber (friskkværnet)
- revet muskatnød
Ris Taffel
En udførlig og god opskrift på ristaffel.
Til 10 personer
- 1400 g svinekød (i tern)
- 120 g løg
- margarine
- salt
- 1 tsk karry
- 1/2 tsk ingefær
- 1/3 tsk cayennepeber
- 1/4 l svinebouillon
- 230 g hakkede tomater
- 1 dl creme fraiche
- meljævning