Italienske retter

Italienske retter med gode råvarer er gastronomi på et højere plan. Hvem kan holde sig fra lækker lasagne eller en ægte sprød italiensk pizza. Her finder du dog også inspiration til mere fremmede italienske retter.

Klassiske italienske retter

De mest berømte af alle italienske retter er uden tvivl lasagne og pizza. Lasagne er nemt at lave og ingredienserne kan tilpasses alles behov. Man kan eksempelvis lave vegetarlasagne eller klassisk italiensk lasagne. Der er dog på en tidspunkt blevet stillet spørgsmålstegn ved, om lasagnen overhovedet er italiensk! Nogle historikere vil mene, at lasagnen i virkeligheden har sin oprindelse i England, idet der er blevet fundet opskrifter til en lignende ret i opskriftsbøger fra 1300-tallet. Det er dog ikke universelt accepteret, og især ikke af italienerne. Der er dog ingen tvivl om pizzaens oprindelse. En ægte italiensk pizza har en tynd sprød bund og ikke for meget pålæg. Det er nemlig bunden, der i italienernes øjne, er en stor del af en god pizza, men fyldet skal naturligvis også bestå af kvalitetsråvarer. At lave en ægte italiensk pizza er et håndværk, der kun kan mestres gennem øvelse. Til at starte med kan man evt. nøjes med at lave en god italienskinspireret pizza.

Rigtigt italiensk måltid

Et rigtigt italiensk måltid består af mange retter. Som regel starter måltidet med en eller anden form for antipasta (forret), eksempelvis en god bruschetta. Bruschetta er grillet brød, gnedet med salt, hvidløg og olivenolie. Det kan så toppes med pålæg efter smag, eksempelvis god skinke eller peber. Til hovedret kan man servere god fisk eller lækkert kød. Du kan eksempelvis prøve at tilberede en rigtig Abruzzo kanin, der er kogt med lækre krydderier. Til dessert spises ost, frugt eller lignende, og der serveres espresso til måltidets afslutning. I Italien betragtes spisning som en festlig, fælles oplevelse, hvor folk hygger sig og tager sig tid til at spise. Tager du på en italiensk restaurant, kan du eksempelvis opleve, at blive sat til bords med folk du ikke kender.

Har du mod på at sammensætte et rigtigt italiensk måltid i dit eget hjem, kan du finde opskrifter til mange forskellige italienske retter i vores kategori med italiensk mad.Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.