Gammeldags Skånsk Gløgg

Ingredienser

  • 3/4 dl rom
  • 3/4 dl cognac
  • 1 dl portvin
  • 3 dl rosiner
  • 100 Gram Mandlesnitter
  • 1 Liter Krydret Gløgg Ekstrakt
  • 1 God Rødvin

Rom, Cognac, Portvin og rosiner blandes sammen i en skål og stilles på køl. Rosinerne skal trække i mindst en uge, og gerne i en måned. Rosinerne dryppes af i en sigte, og den resterne alkohol gemmes. Mandelsnitterne ristes på en tør pande, afkøles og blandes med rosinerne. Gløggekstrakt, rødvin og den resterende alkohol fra rosinerne varmes op, det må ikke koge. Gløggen høldes i en bowler eller ligende og serveres rygende varm. Blandingen af rosiner og mandler kommes ned i gløggen, eller serveres ved siden af.

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.