Grovboller med surdej

Først laves en surdej og dernæst tilsættes resten af ingredienser så du får nok dej til 18 boller eller 2 brød hvis du ønsker dette.

Ingredienser

Surdej: Gæren røres ud i vand og tykmælk. Sukker og hvedemel tilsættes. Dejen slås sammen med en grydeske. Tildækkes med et grydelåg eller plastfolie og stilles ved stuetemperatur i ca 24 timer.

Iblødsætning: Vandet hældes over de knækkede hvedekerner. Trækker i 12-24 timer.

Dej: Hvedekerner, grahamsmel, hvedemel, fedtstof, gær og salt kommes i surdejen. Lunkent vand tilsættes. Dejen slås sammen med en grydeske. Hvis dejen er for blød, tilsættes ekstra hvedemel (pas på ikke, at komme for meget i). Dejen æltes færdig (ca 200 tag). Hæver til dobbelt størrelse i 1-1½ time på et lunt sted. Luften trykkes ud af dejen.

Formes til 18 boller eller 2 brød. Efterhæver i ca 30 min. Bages ved 200 garder i ca 20 min. Ovnen sættes op til 225 grader de sidste 5 min., hvis bollerne er meget lyse. Brød bages i ca 45 min.

Indsendt af
d.
06.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.