Fish Moolee

Ingredienser

  • 750 g torsk eller snapper
  • 1 spsk tamarind
  • 1 Stk 1/4 kop kogende vand
  • 2 fed hvidløg
  • 5 Stk Skalotte løg
  • 2 spsk olie
  • 2 Stk 1/2 cm frisk ingefær
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 Stk Frisk rød chilli (fintsnittet)
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk salt
  • 3/4 kop tyk cocos mælk
  • 3/4 kop tynd cocos mælk
  • koriander (blade) (finthakket)

Filet fisken og fjern skin. Skær filerene i stykker på ca. 5x5 cm. Udblød tamarind i kogende vand. Hak hvidløg og skalotte løg fint. Riv ingefæren. Opvarm olien i en pande og steg hvidløg og skalotte løg i 2 minutter. Tilføj ingefær og steg i nok 1 minut. Opvarm olie og steg citron græs, rød chilli, gurkemeje pulver og kokos mælk i 4 minutter. Pres tamarinden og hæld vandet i og kog i 8 minutter. Tilføj fiske stykkerne og kog ved svag varme i ca. 3 minutter, til de er møre. Tag fisken op og kom den på en tallerken. smag saucen til med salt og hæld den gennem en fin si over fisken. Store upillede rejer kan også koges på denne måde. Server fisken uden saucen, hvis den skal serveres sammen med andre retter med sauce. Serveres med ris.

Indsendt af
d.
06.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.