Hvidkålsbudding fra Sønderjylland

En klassisk opskrift på hvidkålsbudding fra Sønderjylland

Ingredienser

Kålen deles i fire stykker og koges knapt mør. Farsen røres sammen med æg, rasp, finthakket løg og danskvand sådan at den ikke er alt for lind. Skal så stå og trækker i køleskab en halv time. Derefter tages en form helst en med låg, jeg bruger selv en høj metalform med et lukket rør op i midten.

Kålen hældes i en sigte (gem vandet), så smøres formen med margarine og et godt lag delte kålblade lægges i bunden. Derefter et lag hakket kød og sådan fortsættes til formen er fuld. Der lægges et par gode klatter smør på toppen og alt det kålvand som kan være i hældes ved. Derefter tages en stor gryde som kan rumme formen. Derefter koges der i vandbad indtil farsen er nok.

Så kommer vi til sovsen. Husk lav ikke for lidt den skal også bruges dagen efter. Sovsen skal bages op med mælk derefter kommes væden ved. Hæld det over i en gryde spæd med resten af kålvandet. Smages til med salt, peber og reven muskatnød. Det smager også herligt dagen efter braset på panden.

Buddingen kan også bages i ovnen men er tilbøjelig til at blive mere tør.

Indsendt af
d.
19.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.