Focaccia med rosmarin

Ingredienser

Fedtfattig

1. Del gæren i mindre stykker og rør den samen med det lunke vand, 3 spsk olivenolie og sukkeret.

2. Hæld melet ud på en bordplade og lav et hul i midten af bunken.

3. Hæld gærblandingen i lidt efter lidt i midten af melet. Bland dejen med hænderne, til al væsken er opsuget.

4. Ælt dejen grundigt igennem, til den er glat og elastisk. Form dejen til en kugle. Strø lidt mel i en skål og læg dejen deri. Smør dejen med lidt olie, dæk skålen til med et viskestykke og stil den lunt i ca. 1 time.

5. Sæt ovnen på 230 grader.

6. Strø mel ud på bordpladen og rul dejen ud i en firkant eller en cirkel med en tykkelse på ca. 2 cm.

7. Læg dejen på en bageplade dækket med bagepapir.

8. Prik dejen jævnt over det hele med en gaffel. Dryp hele overfladen med olivenolie. Drys med rosmarin, friskkværnet peber og groft salt.

9. Bag brødet i ca. 20 min til det er gyldent.

Indsendt af
d.
03.08.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.