Ovnstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

En dejlig opskrift på ovnstegte kartofler med rosmarin og hvidløg.

Ingredienser

Skrub kartoflerne og halver dem. del hvidløgene i fed, men pil dem ikke; bask dem let med den flade side af en kødhammer eller bunden af en kasserolle.

Kog en gryde letsaltet vand og kom kartofler og hvidløg i. Skru ned og lad dem koge småt i 10 minutter. Lad dem dryppe af.

Kom kartofler og hvidløg i en lille bradepande og vend dem omhyggeligt i olivenolien. Stik lidt rosmarinkviste ved og kværn peber over. Sæt dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter, til
kartoflerne er sprøde og gyldne og hvidløgene bagt.

Vend kartofler og hvidløg et par gange. Server retten til alle former for stegt kød og stænk lidt aceto balsamico (italiensk balsameddike) over enten fadet eller på tallerkenerne. Hvidløgspurreen får man lettest ud, hvis man
stikker gaflen i rodenden og klemmer pureen ud med kniven.

Indsendt af
d.
03.08.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.