Rødtunge og olivensmør

Dejlige rødtunger og smør med oliven. Server med aspargeskartofler og tynde grønne bønner.

Ingredienser

Olivensmør af

Bestil hele rødtunger med hoved og finner hos fiskehandleren. Bed ham rense dem indvendigt.
Smørret skal røres sammen, et par timer før det skal bruges. Skyl evt. oliven i koldt vand og hak dem groft med kniv.
Tør dem i køkkenrulle. Rør dem i det bløde smør sammen med knust
hvidløg og ½ tsk svampesoya.

Klip renset persille i et glas. den må ikke klippes helt fint. Rør den i smørret og lad det trække smag ca. 30 min.. Rør det igen sammen og smag til med lidt citronsaft, evt. mere hvidløg og soya og peber.

Fugt et stykke alufolie med koldt vand og rul smørret i alufolien til en pølse med en diameter på 2½-3 cm.
Læg rullen i køleskabet så smørret bliver hårdt. Skær lidt af smørret
fra til stegning og sæt det frem, så det bliver blødt.
Ca. 30 min før fiskene skal i ovnen, skylles de med koldt vand og tørres med køkkenrulle.
Skær med en spids skarp kniv 3-4 lidt dybe rids nedgennem skindet på hver fisk. smør det bløde olivensmør godt ned i ridserne.

Dæk bunden af en bradepande med alufolie og smør den med
olivenolie. Læg fiskene med lidt afstand i bradepanden. Lad panden
stå køligt ca. 30 min.. Sæt bradepanden midt i en 200 grader varm ovn og steg fiskene 20-30 min. eller til de er gennemvarme det tykkeste
sted.

Tag panden ud og dæk med alufolie og et viskestykke. Lad fisken
trække 5-10 min. Server dem i bradepanden eller på et forvarmet stort
fad. Pynt evt. med lidt bredbladet persille ved siden af. Skær det
kolde olivensmør i skiver og server det til sammen med kogte
aspargeskartofler og tynde grønne bønner.

Indsendt af
d.
03.08.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.