Rabarberkage

Ingredienser

Dej

FROMAGE

Skær rabarberne i småstykker på ca wt par cm. Kog vand og sukker sammen med den flækkede vaniljestang. Kom rabarberstykkerne i og kog dem 5-6 min. Si saften fra i en si, men gem både rabarber og saft. Rør smør og sukker godt. Rør æggene i et ad gangen. Tilsæt majsstivelse og kolde afdryppede rabarber. Bland mel og bagepulver og rør det i med let hånd.

Fyld dejen i en bradepande, ca 30x36 cm, og bag bunden gylden på næstnederste rille ved 190 grader i 20-25 min. Køl den af. Fromage: Rør æg og sukker til en let og luftig masse og rør yoghurten i. Udblød husblasen i koldt vand, vrid vandet af og hæld spilkogende vand på. Rør til det er smeltet. Rør husblasen i yoghurtcremen. Når man begynder at kunne se spor efterskeen i fromagen, bredes den ud over den kolde rabarberbund. Stil den koldt. Udblød den anden portion husblas i koldt vand. Varm rabarbersaften op og kom husblasen i. Rør til den er smeltet. Køl af. Lige før den stivner, hældes geleen over kagen. Skær kagen i passende stykker.

Pynt med lidt hakket gele, som kan skæres af ved kanterne, samt en lille kvist citronmelisse.

Indsendt af
d.
03.08.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.