Olivenbrød med Tapenade

Fantastisk opskrift på olivenbrød med tapenade. Man kan næsten smage middelhavsområdet.

Ingredienser

Opløs gæren i koldt vand og tilsæt olie og salt - skal brødet sødes, tilsættes 2 tsk honning. Tilsæt tapenaden. Pisk sigtemelet i og så meget hvedemel som kræfterne eller mixeren kan klare. Bearbejd dejen grundigt. Ælt så meget mel i, at dejen akkurat slipper, og form den til en kugle. Pudr den med lidt hvedemel.

Læg dejen i en skål og stænk lidt olie på den. Dæk den til og lad den hvile køligt nogle timer - eller til den er hævet til dobbelt størrelse. Del dejen til 2-3 brød, som hver rulles eller trykkes til en firkant, der foldes sammen i tre lag. Gentag processen. Brødet skal være en halv snes cm. bredt.
Klem sammenføjningerne fast sammen og anbring brødene med sømmen nedad på en bageplade med bagepapir, hvor de kan efterhæve.

Giv brødene tre - fire skråsnit før de bages ved 200 grader - 220 grader i en halv times tid. de skal have taget farve og lyde hult, når de bankes i bunden. Udelades oliven, kan dejen bruges til foccacia brød. Fyldet kan også bestå af f.eks. hakkede oliven eller hvidløg.

Tapenade: Mos eller hak alle ingredienser og bland dem godt.

Indsendt af
d.
03.08.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.