Provencalsk Appelsintærte

En herlig fransk appelsintærte som også indeholder abrikosmarmelade. Bages i ovnen cirka tyve minutter

Ingredienser

Si melet med en anelse salt. Tilsæt smørret i bidder og ælt med fingrene - håndvarmen er tit for meget. Tilføj så meget koldt vand at dejen kan rulles ud. Læg den i film eller alufolie og lad den hvile et kvarters tid i køleskabet. Skræl appelsinerne, pil dem grundigt for hvidt frugtkød og skær dem i ganske tynde skiver.

Rul dejen ud og beklæd den smurte tærteform med den. tryk den godt op i siderne.
Opvarm abrikos-marmeladen i en kasserolle og pensl tærten med den.
Læg appelsin-skiverne pænt ovenpå - a la tagsten. Fordel resten af marmeladen over og bag tærten i en forvarmet ovn ved 220 grader i tyve - femogtyve minutter til randen er brun.

Indsendt af
d.
03.08.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.