Fransk Abrikostærte

Ingredienser

Si mel og salt. Tilføj smørret i bidder og ælt det ind i melet med fingrene - hændernes varme er tit for meget. Tilføj sukkeret. Når dejen kan rulles ud, er den klar. Den kan godt sættes i køleskabet, men skal så svøbes i folie fro at holde sig fugtig. Bred dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op langs randen. Prik i overfladen med en gaffel og drys en smule flormelis over. Anbring abrikoserne med ydersiden opad - er de henkogte, så hæld lidt af lagen ved. Drys evt. med flormelis. Sæt tærten i en forvarmet ovn og bag en halv times tid ved ca. 175 grader. Når tærten er ved at være bagt, smeltes abrikosmarmeladen i en kasserolle. Straks når tærten er ude af ovnen glaseres sen med marmeladen. Lige lækker kold, som varm.

Indsendt af
d.
03.08.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.