Æbletærte som i Alsace

I Alsace laver de fantastisk mad og vin. Denne æbletærte er ingen undtagelse.

Ingredienser

Si mel og salt. Tilføj smørret i bidder og tryk sammen med fingrene til dejen klumper - varme hænder bliver let for meget for den. Tilføj salt og sukker. Tilsæt op til 2 dl vand, lidt ad gangen, til konsistensen tillader udrulning. Dejen kan godt holde sig fugtig.

Smelt smørret ved lav varme. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver. Svits dem let i smørret til de er bløde - fem minutter. Bred tærtedejen ud i formen og tryk den op langs siderne. Fordel æblerne ovenpå. Varm mælken op til kogepunktet. Pisk æggene med sukkeret og kom mælken i. Kløv vaniljestænglen og kom den i.

Hæld blandingen ud over tærten, til den står op langs randen og bag i den forvarmede ovn ved 180 grader i ca. 40 minutter.

Indsendt af
d.
03.08.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.