Andesteg

En lækker andesteg er populært for mange at spise til jul og Mortens aften. Her kan du se hvordan du laver det helt fra bunden.

Ingredienser

Den rensede and drysses indvendig med krydderierne og fyldes med æblebåde og svesker. Den kan drøjes med en svinemørbrad eller ½ kg kødfars, der lægges inden i anden sammen med frugten. Anden gnides udvendig med 1-2 tsk. salt, lægges med ryggen op på den smurte ovnrist over bradepanden og stilles i kold ovn. Ovnen indstilles på 160°. Der hældes 1 liter kogende vand i bradepanden. Anden vendes med brystet opad når der er gået ca. 45 min. Stegetid ialt 2-2½ time, 1 time pr. kilo. Da hældes vand og afsmeltet fedt af bradepanden. Ovnen varmes op til 250°, og anden brunes med ventilen åben.

Sauce:

Vingerne klippes af den rå and, da de ofte bliver tørstegt i ovnen. Vinger, hals og indmad brunes, dækkes med suppe eller vand, tilsat salt, 1 suppevisk og bouillonterning, og koges 1 time. Skyen sies fra, tilsættes skyen fra bradepanden, jævnes til sauce, smages til og farves med kulør. Anden kan langtidssteges i forvejen, men brunes ikke. Den afkøles helt eller delvis, parteres i passende portionsstykker, der lægges med skindsiden op på ovnristen over bradepanden. Før serveringen varmes ovnen op til 250°. Andefedt pensles på kødstykke der brunes 10-20 min., til de er gyldne og sprøde.

Frosset and tøes op i køleskabet 2 døgn.

And, stegt i fad eller folie

En lille and på 1½ - 1 1/3 kg lægges frisk eller halvfrosset i et ildfast, smurt fad eller på et smurt folie, der lukkes tæt til i alle sammenføjninger. Fadet dækkes med låg. Anden steger således 1½ time ved 175°, hvorefter foliet lukkes op, eller låget på fadet fjernes. Anden brunes ca. 15 min. ved 250°.

Anretning:

Brystkød og lår skæres fra og deles i passende portionsstykker. Ryggen, som aldrig bliver rigtig sprød under stegningen, kan lægges i ovnen med skindsiden op og gives grill et øjeblik. Anden serveres med rødkål og brunede eller hvide kartofler, evt. halve æbler med gelé.

Se også denne opskrift på andesteg

Indsendt af
d.
28.01.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.