Jansons fristelse

Svensk ret med sin helt egen sjove historie.

Ingredienser

Anekdoten om at den fristede Jansson skulle være missionær er en
vildmand - virkelighedens Jansson hed Pelle Janzon og var en begavet
operasanger ved Stockholms opera i 1800-tallet.

* * * * * * * * * * *

Skær løget i skiver og kartoflerne i jævne strimler. Smør et ildfast
fad og læg først et lag kartofler, så et lag ansjoser og endelig
resten af kartoflerne. Fordel nogle smørklatter over, hæld fløden på,
dæk med alufolie og sæt i ovnen ved ca. 160 grader. Fjern folien efter en halv times tid og bag videre i yderligere en halv time - til
kartoflerne er møre. Serveres varm - men kan også spises kold.
Velegnet som forret.


Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.