Janssons fristelse

Super nem opskrift på den svenske klassiker Janssons fristelse - en dejlig ovnbagt ret med kartofler, løg, ansjoser og fløde. Retten er perfekt som tilbehør til f.eks. stegte eller grillede pølser, og nogle svenskere serverer den også til jul.

Til 1 fad

Anekdoten om, at den fristede Jansson skulle være missionær, er en skrøne. Virkelighedens Jansson hed Pelle Janzon og var operasanger ved Stockholms Opera i 1800-tallet.

* * * * * * * * * * *

Skær løg i skiver og kartoflerne i jævne strimler. Smør et ildfast
fad, og læg først et lag kartofler, så et lag ansjoser og endelig
resten af kartoflerne. Fordel nogle smørklatter over, og hæld fløden på.

Dæk fadet med alufolie, og sæt det i ovnen ved ca. 160 grader. Fjern folien efter en halv times tid, og bag retten videre i yderligere en halv time, til kartoflerne er møre.

Janssons fristelse serveres som regel varm, men den kan også spises kold.

Den kan med fordel serveres til pølser.

Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.