Aubergine-tomatsalat

Frisk og virkelig velsmagende aubergine-tomatsalat med intens aroma fra den syrligt-søde marinade. Server som farvestrålende tilbehør til grillet kød, steg eller hvad du kan finde på; den går godt til det meste. Lav den helst i god tid.

  • Salat med tomat, aubergine og rødløg.

Ingredienser

Snit auberginen i stykker på ca. 1 cm. i tykkelsen. Pensl hver side med olie, lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og fordel skiverne på en bageplade.

Bag aubergineskiverne i ovnen på grillprogram. Vend dem efter 5 min. og lad den anden side blive bagt i 5 min. Tjek, at de er møre.

Snit tomaterne i både og hak rødløget i smalle stykker.

Bland olivenolie, sherryeddike, citronsaft, basilikum/timian, salt og peber til en marinade. Krydr med sukker efter smag, så den ikke bliver alt for syrlig. Prøv dig også frem med mængden af olie; den kan tilpasses efter smag.

Bland auberginer, tomater og løg med marinaden. Lad den stå ved stuetemperatur i mindst 30 min., gerne op til 6 timer.

Fordel aubergine-tomatsalaten på rucola eller en anden slags salat, gerne en let bitter variant.

Indsendt af
d.
28.01.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.