Linsepostej

En postej baseret på linser, kartofler, løg og æg.

Til 4 personer

Fedtfattig

1. Linserne koges møre med et laubærblad og noget salt.

De kogte kartofler og linserne blendes let eller moses med håndkraft.

2. Det gamle brød rives, løgene hakkes fint og det hele blandes med æggeblommerne i linsemosen, tilsæt så meget mælk at det bliver en rimelig fast fars - den skal kunne stå i toppe, ikke flyde ud.

3. Pisk hviderne, tag en tredjedel og fold dem forsigtigt ind i farsen, derefter resten. Hæld det i en terrineform eller en 1½ liters bageform, som er smurt godt med smør og hvor man har rystet et skefuld hvedemel eller rasp rundt, eller dækket med bagepapir. Bages i ovnen en times tid ved 175 grader.

Når den er ved at få lidt farve, lægges et stykke staniol over, så den ikke brænder på. Den hæver flot, og hvis den skal skæres i skiver ved serveringen skal den stå et kvarters tid og "samle" sig.

Indsendt af
d.
28.01.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.