Balkanfrikadeller

Opskrift på rigtige balkanfrikadeller med lam som virkelig er en udsøgt spise.

Ingredienser

Befri brødkrummen for skorpen og blød den i vand. Bland det hakkede kød i en skål med brødet, ægget, den hakkede persille og det hakkede løg. Tryk hvidløgsfeddet ud med salt - i en morter eller mellem to spiseskeer. Kom det i farsen og rør godt rundt. Tilsæt salt og friskkværnet peber.

På Balkan krydrer man også tit med sukker - 1 tsk - men det er vi ikke vant til. Form otte aflange frikadeller af farsen og pensl dem med olivenolie før de sættes under grillen ved god varme. Er der kun en grill i ovnen, skal frikadellerne vendes med den modsatte side opad. Giv dem samtidig en pensling til. Afhængig af tykkelse, vil stegetiden være ca. 10 minutter.

Kan serveres med røsti, rå løgringe, sigtebrød og yoghurt smagt til med hvidløg og cayennepeber. Kristne på Balkan drikker vin, øl, den stærke Brandy raki, den berømte blommebrændevin Slipovits eller den græske Anisbrændevin Ouzo til.

Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.