Moussaka

Dejlig græsk opskrift på moussaka med auberginer, hakket lam eller oksekød, tomater og kartofler.

Ingredienser

Oprindeligt hørte kartofler ikke med i opskriften men den bliver i al fald ikke ringere.

Svits hakkekødet sammen med det hakkede løg og hvidløg. Når løget bruner, tilsættes tomater, krydderurter, salt og peber. Det hele snurrer en halv snes minutter. Kartoflerne skives tyndt -
auberginerne i dobbelt så tykke skiver. Et ildfast fad gnides med smør og kartoflerne lægges i bunden, hvorefter et lag hakkekød hældes over. Så lægges et lag aubergine skiver - et nyt lag hakkekød og så fremdeles. Fadet sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader. Efter tyve minutter overhældes fadet med det blandede æg og yoghurten.

Efter yderligere ti minutter er retten klar til servering med løse ris.

Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.