Kasserolle (Pot-au-feu)

Ingredienser

I gamle dage brugte man mange timer på tilberedningen af kasserolle retter. På den måde kogte de ud ... la labskovs. En stor gryde fyldes med et par liter vand. Kød og marvben bringes i kog sammen med løgene, krydderbuketten og evt. salt. Gryden koger et par timer ved svag varme og skummes et par gange. Grønsagerne kommes ved med undtagelse af kålhovedet, som skæres i kvarter og blancheres et par minutter med kogende vand og lidt salt. Så øsses et par kopper bouillon fra gryden over i en kasserolle og kålen koges mør her. Flæsket koges for sig selv og er klar på fem kvarter til halvanden time. Oksekødet skal koge i mindst tre timer før det er mørt. Suppen affedtes og serveres som klar bouillon. Grønsagerne anrettes med kogte kartofler. Fingersalt og Dijon sennep gives til.

Bouquet Garni:
Laurbærblad, Persillekvist,
Selleriblad, Timiankvist i en lille buket.

Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.