Portugiser bøf ( Bife ... Portuguesa )

Ingredienser

Ovnen varmes op til ca. 125 grader. Halvdelen af hvidløgene stødes i morter
eller knuses mellem to skeer og blandes til en jævn pasta med
vineddiken, 1 tsk. salt og peber, som bøfferne indgnides med på begge
sider. Smørret smeltes på en pande og de resterende hvidløg flækkes
og svitses sammen med laurbærbladet. Løgene fiskes op før de bliver
brune og kastes bort. Bøfferne steges et par minutter på hver side i
smørret. De skal kun være brune udvendig. Bøfferne lægges i hver sin
varme ovnfaste skål. Skinkestykkerne vendes også lige hurtigt på
panden og lægges over bøfferne, som sættes til varme i ovnen. Det
meste af fedtet på panden hældes fra. Kun ganske lidt skal bruges til
saucen: Panden koges af med citronsaft, vineddike og rødvin. Bøfferne
serveres varme, overhældt med saucen og pyntet med citronbåde. Af
samme grund kræver bøffen en robust rødvin. Kogte kartofler er
velegnede.


Indsendt af
d.
05.08.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.