Iranske ris

Se her hvordan du laver iranske ris.

Ingredienser

Fedtfattig

Risen skylles grundigt og stilles til side i ca. 15 minutter i blød i koldt vand.

Tænd for kogepladen på ca. 4 punkter. Hæld vandet i gryden og tilsæt 1/2 dl olie samt salt hæld risen i og lad koge til det er ca. halvt færdigt (den hårde kerne skal kun lige være ved at forsvinde) ca. 4-5 minutter. Hæld risen op i et dørslag og skyl let med koldt vand.

Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver hæld 1/2 -1 dl olie i bunden af gryden, og fordel kartoffelskiverne i eet lag. Hæld forsigtigt risen i gryden (ikke i en klump - det skal jo være LØSE ris) og lav nogle huller ned til bunden f.eks med en bordkniv eller lignende. Læg et klæde om grydelåget og damp risen færdig i ca. 15-20 min. Hæld evt. en lille sjat vand ved hvis der ikke er damp efter halvdelen af tiden.

Når gryden er fuld af damp efter ca. 20 minutter, og risen er mør, så tag gryden af varmen og skyl bunden af gryden (udvendigt) i koldt vand (det løsner kartoffelskiverne, og gør dem sprødere), det skal syde og sprutte, hvis risen er helt færdig.

Indsendt af
d.
12.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.