Gravlaks med djævlesauce

Ingredienser

1. Filer den rengjorte fisk.

2. Bland salt og melis og gnid fisken ind heri.

3. Strø 3/4 dl dild i bunden af et fad med høj kant og læg den ene laksehalvdel i med skindsiden nedad.

4. Drys ca. 2 dl dild samt den groftmalede peber på laksen. Læg den anden laksehalvdel over med kødsiden mod dilden.

5. Drys resten af dilden over og læg et låg på med noget tungt over, så fisken er i pres.

6. Sæt fadet et koldt sted ca. 2 døgn og vend laksen ind imellem.

7. Pisk saucen sammen.

8. Server laksen, skåret i tynde skiver, sammen med saucen.

Kan serveres med: Surbrød med koldt smør. Citronbåde.

Tilberedningstid 15 min. plus 2 døgn for lagring.

Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.