Lammegryde med løg og tomat

Dejlig nem opskrift på lammegryde med løg og tomat, der smager skønt i kombination med det møre kød. Lammegryden er oplagt gæstemad, da den passer sig selv den sidste times tid.

Til 4 personer

Skær kødet fra benene, og skær det i mindre terninger. Vend kødet i hvedemel.

Kom smør i gryden, og brun kødet af ved relativt høj varme. Det er en god idé at gøre det over flere omgange, så der ikke er for meget kød i gryden ad gangen.

Pil skalotteløgene, og skær enderne af. Kom dem ned i gryden, og lad dem svitse lidt. Pres derefter hvidløg i, og lad det svitse med i et minuts tid. Tilsæt derefter tomatpuré, og lad det svitse med i yderligere et minut.

Hæld fond (eller bouillon) i gryden sammen med de flåede tomater, de brunede stykker lam og timiankvistene. Kom også benene i, da der er masser af smag i dem.

Bring lammegryden i kog, og skru derefter ned på svag varme. Lad retten simre under låg i en times tid, til kødet er mørt.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.