Laksemousse

Ingredienser

1. Fjern skind og ben fra laksen og skær den i små stykker. Hak eller mos fiskekødet f.eks. med blender eller pisker.

2. Læg husblasen i blød i koldt vand.

3. Smelt fedtstoffet i en gryde og bag op med mel og hvidvin. Kog godt igennem. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.

4. Vrid husblasen let op og rør den i saucen. Rør til den er helt opløst.

5. Tag gryden fra varmen og lad saucen svale let af.

6. Tilsæt æggeblommer, dild og laks.

7. Pisk æggehviderne helt stive og pisk fløden til skum. Vend begge dele forsigtigt i moussen og hæld den i en rund skål eller form. Sæt moussen koldt i 3-4 timer.

8. Ved serveringen vendes moussen ud på et fad og der pyntes med dild eller brøndkarse.

Der kan bruges tunfisk eller krabbekød i stedet for laks!

Tilberedningstid ca. 20 minutter plus tid for moussen til at stivne.
Beregn 3-4 timer. Lav evt. retten dagen før den skal bruges.

Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.