Katalansk lammekølle

En herlig katalansk opskrift på lammekølle med et festfyrværkeri af dejlige grøntsager og forskellige smagsoplevelser.

Ingredienser

Fonden: Lammekøllen udbenes og snøres. Gnides med hakket rosmarin, citronsaft og peber. Trækker 2 timer i køleskab. Lammebenet brunes i olivenolie. Grøntsagerne deles i mindre stykker og svitses med.

Krydderurter, peber, vin og vand tilsættes. Snurrer under låg i 1 time. Sies og koges ind til 4 dl.

Saucen: Lammekødet brunes på alle sider i olivenolie. Drysses med salt og peber. Hvidløgsfeddene svitses med. 2 dl fond og tomatpure tilsættes. Tomaterne skoldes, flås og kernerne fjernes. Tomatkødet hakkes og tilsættes. Snurrer under låg ca. 1 1/4 time. Undervejs
tilsættes resten af fonden. Kødet tages op og trækker under folie 20 min. Saucen jævnes med hvedemel udrørt i lidt vand og koges igennem
nogle minutter.

Tilbehør: Kartoffelbådene dryppes med olie, salt og peber og bages i ovnen ca. 1 time ved 200 grader. Gulerødder og broccoli dampes.

Lammekøllen skæres i skiver og serveres med saucen, kartoffelbådene og de dampede grøntsager. Evt. kan der også serveres en skål sorte oliven som tilbehør.

Drikkelse: En kraftig rødvin fra omkring Pyrenæerne, evt. en Banyuls.

Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.