Sprængt lammekølle med lun salat og peberrodsfløde

Har du lyst til en helt særlig lækker tilberedning af lammekøllen og vil du gerne servere den med en god salat og lækker peberrodsfløde så læs videre her.

Ingredienser

Lammekølle: Vand, salt og sukker koges sammen og afkøles. Lammekøllen lægges i saltlagen og trækker køligt i 2 døgn, helst i køleskab, vendes flere gange, hvis saltlagen ikke dækker helt. Køllen tages op af saltlagen og koges i vand tilsat løg, gulerod, laurbærblade, timian og peberkorn.

Koges ca. 1½ time under låg ved svag varme.
Trækker 20-30 min. indpakket i alufolie. Køllen kan serveres varm eller kold skåret i tynde skiver.

Salat: Kartoflerne skrubbes, halveres, hvis de er store. Gulerødderne skrubbes eller skrælles. Forårsløgene renses. Broccolien deles i
buketter, stokken skæres i terninger. Kartoflerne koges i letsaltet vand i 8-10 min. Gulerødderne koges med yderligere 2 min. Broccolien koges med yderligere 2 min. Forårsløgene koges med yderligere 2 min.
Grøntsagerne hældes til afdrypning i en sigte og fordeles på et fad.
Marinaden piskes sammen og hældes over.

Peberrodsfløde: Fløden piskes til skum og blandes med de øvrige ingredienser til peberrodsfløden.

Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.