Torsk til forret

Lav en dejlig forret med fiskefilet af torsk eller fladfisk. Hertil kommer grøntsager, hvidvin og fløde. Laves i ovnen.

Ingredienser

Sæt ovnen på 200 grader. Rens porre og squash, skræl gulerødderne. Skær alt i fine strimler. Hak skalotteløgene fint.

Smelt det meste af smørret på en pande. Damp skalotteløgene i fedtstoffet et par min. Kom derefter de strimlede grøntsager på og lad dem stege med et par min.

Smør et ovnfast fad med resten af smørret. Løg grøntsager og ærter i bunden. Dup fileterne tørre, pres citronsaften over, drys med salt og peber og læg fisken på grøntsagerne. Tilbered under folie midt i ovnen ca. 15 min.

Bland vin, bouillon og 1 dl af fløden i en gryde og bring det i kog. Pisk resten af fløden luftig med æggeblommen. Pisk det i saucen. Lad saucen blive varm, men den må absolut ikke koge.

Tag fadet ud af ovnen og hæld saucen over. Garner med kørvel eller persille. Serveres straks.

Indsendt af
d.
29.01.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.