Grillspid m/kyllingekød og satay sauce

Prøv denne opskrift på grillspid med kyllingekød og satay sauce den smager fantastisk, stærk og lækker.

Ingredienser

Fjern skind og ben fra kødet og skær det i stykker, cirka 3 x 4 cm. Findel hvidløget i en morter sammen med grofthakkede løg og bland med spidskommen, karry, ingefær og salt.

Blandingen stødes til en pasta og røres i olien lidt efter lidt. Kom kødet i og lad det marinere i 1-2 timer eller længere i køleskabet. Sæt kødet sammen på små spid (bambusspid) og steg dem på grillen, vendes en gang. Kødet lægges så tæt på grillen, som det kan uden at brænde, og steges 2-3 minutter på hver side.

Saucen laves således: Læg de tørrede chilipebre i blød i lunkent vand i cirka 30 minutter. Blend dem derefter sammen med hvidløg, løg, jordnødder og peberfrugt.

Varm olien på en pande, kom nøddemassen i og rist den 5 minutter, under omrøring. Rør citronsaft, sukker, salt samt bouillonterninger (opløst i vandet) i og smag til. Saucen skal være stærk og brændende i smagen.

Serveres varm til det grillstegte kød sammen med kogte ris.

Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.