Middelhavssalat med blæksprutter, muslinger og rejer

En skøn middelhavssalat med skaldyr og grøntsager

Ingredienser

Kog blæksprutterne i vin tilsat lidt salt i 25 minutter. Tag dem op og skær dem i ringe.

Skrub muslingerne godt med en stiv grøntsagsbørste under rindende koldt vand. Fjern "skægget" med en skarp kniv, og kasser muslinger, der har åbnet sig og ikke kan bringes til at lukke sig igen ved et
rask slag mod køkkenbordet. Kog muslingerne ved stærk varme i ca. 5 minutter i den samme vin som blæksprutterne. Ryst gryden godt af og til. Kasser muslinger, som ikke har åbnet sig. Pil muslingerne ud af skallen.

Kog kartoflerne og skær dem i terninger. Dyp tomaterne et øjeblik i kogende vand, flå dem, skrab kernerne ud og skær også dem i terninger. Skær peberfrugt og salat i strimler. Flæk kæmperejerne og fjern den sorte streng.

Bland blæksprutter, muslinger, kartofler, tomater, peberfrugt, salat, rejer og kæmperejer i en skål.

Bland 2 spsk af kogelagen med vineddike, fintsnittet chili, sennep, salt, peber og olie. Hæld dressingen over salaten og lad den trække
en times tid i køleskabet inden serveringen.

Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.