Rugbrød

Et rugbrød som laves over to dage da dejen skal stå og trække i 24 timer før det bages.

Ingredienser

1. dag: Surdej, rugkerner, vand, hvedemel, salt, hørfrø og solsikkekerner blandes sammen. Konsistensen skal være ret flydende. Står 24 timer ved stuetemperatur.

2. dag: 1 portion surdej (ca. 2 dl.) tages fra. Maltøl, sukker og groft rugmel blandes i massen. Konsistensen skal være sej og tyk som risengrød. Hele massen hældes i 2 store smurte forme og hæver ved stuetemperatur i 6 timer. Dæk de fyldte forme med et fugtigt viskestykke for at forhindre udtørring. Rugbrøddene prikkes med en gaffel el. lign. inden de sættes i ovnen. Bages ved 200 gr. C i 2 timer. 2 timers afkøling.

Du kan også prøve dette rugbrød.

Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.