Porre-kartoffelsuppe

En opskrift på kartoffelsuppe, som både kan serveres kold eller varm. Fløde tilsættes.

  • Cremet porre-kartoffel med creme fraiche og purløg på toppen.
  • Suppen simrer i gryden.

Til 3 personer

Topping og tilbehør

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med bouillonen, og lad dem koge under låg.

Skær de grønne toppe af porrerne. Skær toppene over på langs, så de renses ordentlig - der kan sidde meget jord i toppene.

Hak de rengjorte porretoppe groft, og kom dem i gryden med kartoflerne. Lad dem simre under låg, indtil både kartofler og porrer er møre.

Skær den hvide del af porrerne i skiver, og læg dem til side.

Tag gryden af varmen, og blend suppen med en stavblender eller i en alm. blender eller foodprocessor.

Sæt gryden tilbage på varmen, og lad porre-kartoffelsuppen simre ved lav-middel varme. Kom de hvide porreskiver i og kog dem møre i suppen.

Rør evt. fløde i (kan sagtens udelades). Smag til med salt og peber.

Servér den varme porre-kartoffelsuppe med en klat creme fraiche, fintklippet purløg på toppen og god brød ved siden af.

Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.