Indbagt mørbrad med brøndkarse og salat

Denne indbagte mørbrad er fyldt med lækre ingredienser, som tilsammen giver en helt speciel smagsoplevelse.

Ingredienser

Indbagt mørbrad: Bagetid: 50-60 min. ved 200 grader. Bland mel, salt og bagepulver. Skær smørret i småstykker og smuldr det i melet. Saml dejen hurtigt med kold mælk. Læg den i køleskabet 1 times tid. Skær sener og hinder af mørbraden. Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys salt og peber over. Afkøl mørbraden. Rør kød med mel, æg, krydderier og fløde. Bland champignoner i farsen. Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30-40 cm). Læg halvdelen af farsen midt på dejen. Herpå lægges mørbraden, hvorefter resten af farsen pakkes udenom. Luk enderne af dejen ind over farsen, hvorefter den ene langside lægges op og pensles med æg i kanten. Derefter lægges den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen opad på en bageplade. Pensl dejen med sammenpisket æg. Sæt pladen midt i ovnen. Server mørbraden varm. Tips: Champignoner kan udelades af farsen. I stedet for ovennævnte dej kan anvendes færdigkøbt dybfrossen butterdej. Dressing: Bland creme fraiche med salt, peber og muskat. Server dressingen i en skål for sig til salaten.

Indsendt af
d.
28.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.