Fasanbryst med calvadossauce

Fasanbryst smager pragtfuldt med calvadossauce og grøntsagsterrine til.

Til 4 personer

Calvadossauce

Grønsagsterrine

Persillebladene pilles af stilken, skylles, tørres og hakkes groft.

Fasanbrysterne udbenes, og på kødsiden skæres en lomme hvori der fyldes hakket persille og skalotteløg.

Fasanbrysterne bindes op med bomuldsnor, krydres med salt og peber, brunes på panden og steger færdig i en 220 grader varm ovn i 8 min, hviler i 10 min. Æblerne befries for kernehus og skæres i passende stykker. Steges i lidt olie med rosmarin et par minutter. Fasanbrystet skæres i skiver og anrettes på tallerkner med stegte æbler, grønsagsterrine og calvadossauce.

Calvadossauce:
Æbler og skalotteløg dampes i lidt smør, fasanfond og fløde tilsættes. Saucen koges ind til en passende konsistens, og lige før servering tilsættes calvados.

Grønsagsterrine:
De yderste blade på porrerne skæres fra og blancheres i 4 min. Det hvide af porren koges i letsaltet vand 15 min. og drypper tørre. I tomaterne skæres et kryds, de kommes herefter i kogende vand i 15 sek. og befries for skind og kerner. Marineres i balsamicoeddike. Gulerødder og persillerødder skrælles og koges møre i letsaltet vand og afkøles. Spinaten blancheres i kogende vand i 30 sek. og vrides tørt.

Alle grøntsagerne krydres med salt og peber. En terrineform smørres med olie, fores med porrebladene, og herefter kommes grøntsagerne lagvis i terrinen, som tilsidst lukkes med porrerne. Terrineformen lukkes med staniol og bager ved 200 grader i ca. 15 min. Vendes ud og skæres i skiver.

Indsendt af
d.
29.01.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.