Krydret kylling som i Toscana

Ingredienser

  • 1 Stk Stor frilandskylling (1500g)
  • 10 Stk Blade frisk salvie
  • 2 Stk Kviste frisk rosmarin
  • 4 fed hvidløg
  • Tørret, knust chilipeber
  • salt
  • olivenolie

Kyllingen flækkes i brystet og bredes ud. Trykkes flad, så den ligger
på maven. Brystbenet skæres evt. helt væk.

Lav huller i skindet jævnt fordelt over hele kyllingen og læg en skive
hvidløg 1/2 blad salvie, lidt chili og rosmarin i hvert hul.

Vend kyllingen og gnid den med salt og knust chilipeber på kødsiden.
Derefter pensles den med olivenolie.

Kyllingen steges i ovnen enten i et serveringsfad, eller på en rist,
med skindet opad i 25-30 minutter ved 300 gr.

Check om kyllingen er gennemstegt ved at stikke en kødnål i laret og
tryk på skindet. Væsken der kommer ud, skal være klar uden antydning
af rødt.

Indsendt af
d.
29.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.