Grundopskrift på frisk pasta fettuccine

Ingredienser

Redskaber: Lille håndpastamaskine og evt. kagerulle. Melet hældes i en skål. Æggene slåes ud og tilsættes sammen med olien. Ingredienserne røres sammen med en gaffel.

Når melet har opsuget æggene, æltes dejen godt igennem i ca. 10 minutter. Den skal være blank, elastisk og have en passende sejhed. Hvis den er for fast, så tilsæt lidt vand. Hvis den er for fugtig og klistret, så tilsæt lidt mere mel.

Udrulningen kan ske enten ved hjælp af kagerulle eller nemmere og mere effektivt med en pastamaskine. Dejen rulles igennem pastamaskinens valser, så der dannes tilpas tynde plader. Tyndt udrullet pasta er mere raffineret, men kræver ekstra omhu ved kogning.

Dejpladerne tørrer i nogle minutter, inden de skæres i tynde strimler. Kan opbevares i køleskabet forsigtigt spredt ud på en bakke, så strimlerne ikke klumper sammen. Dækkes med et viskestykke, så de ikke tørrer ud.

Indsendt af
d.
29.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.