Chili con Carne (Mexicansk)

En klassisk opskrift på mexicansk chili con carne med spændende ingredienser.

Ingredienser

Bønnerne sættes i blød i rigelig vand natten over (min. 12 timer). Iblødsætningsvandet hældes ud, og bønnerne koges i letsaltet vand, igen rigeligt, til de er knapt møre - hver slags for sig. De skylles grundigt i koldt vand.

Løgene skæres i både. Peberfrugterne renses, skylles og strimles. Chilierne skylles grundigt, og skæres i fine strimler. Tomaterne blendes eller hakkes ret fint. Gem væden. Courgetten/courgetterne renses, skylles og rives fint. Pil hvidløgsfeddene, hak dem fint eller skær dem i ganske tynde skiver. Brug en stor stegegryde af støbejern.

Svits det hakkede oksekød i olie, evt. i flere omgange. Hæld kødet over i en skål og tør gryden af med et stykke køkkenrulle. Svits løg, hvidløg, peberfrugter og chilier i lidt mere olie, i 5-10 min, indtil løgene er klare. Bland tomaterne (inkl. væde) i, rør rundt, og tilsæt så squash og krydderier - også en sjat chilisauce.

Put kødet ned i gryden igen, bland godt og grundigt, og hæld så bønnerne ned til alt det andet igen. Lad det stå og knurre med låg på i mindst en times tid ved svag varme - husk at røre rundt jævnligt. Smag til med salt, peber, sukker og evt. mere chilisauce, og server med sprøde flutes, koldt smør og strømme af koldt øl.

Indsendt af
d.
29.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.