Tiramisu - italiensk dessert med kaffe

Tiramisu er den kendte og populære italienske dessert med ost, creme og kiksestænger.

Ingredienser

Tips: Mascarpone er frisk, italiensk ostemasse. Kan købes hos større, velassorterede osteforretninger og hos delikatesseafdelinger som den i Mad og vin, Magasin, København. Hvis man ikke kan skaffe mascarpone, kan den erstattes af 250 g vaniljekvark og 250 g flødeost.

Biscuit-stænger: Boudoirs, Sponge Fingers eller LadyFingers.

Creme: Pisk mascarponen (eller kvark og flødeost) med æggeblommer og vaniljesukker. Halver vaniljemængden hvis der bruges vaniljekvark.

Læg halvdelen af biscuit-stængerne i bunden af et firkantet fad. Stænk med halvdelen af likøren og kaffen. Hæld halvdelen af cremen over. Dæk med den anden halvdel af biscuit-stængerne. Stænk med likør og kaffe og dæk med resten af cremen.

Sæt fadet i køleskabet nogle timer, eller natten over.

Drys med kakao inden serveringen.

Indsendt af
d.
29.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.