Saltvandsbøf med varm tomatsky og rosenkål

Ingredienser

Fiskekødet hakkes fint med en kniv og røres sejt med lidt salt. Æg og
creme fraiche røres i. Finthakket skalotteløg og estragon og røget
spæk i fine tern tilsættes. Smag til med salt og peber og form farsen
til bøffer.

Bøfferne steges gyldne i smør, og serveres med tomatsky og rosenkål:

Stilken fjernes fra tomaterne. Der skæres et kryds i tomathinden.
Tomaterne blancheres og hinden fjernes. De hindefri tomater,
skalotteløg og hvidløg hakkes. Svits løget i olivenolien uden at
brune, og tilsæt tomaterne. Tilsæt estragoneddike og kapers, og lad
skyen simre 10-15 minutter.

I mellemtiden renses rosenkålen (mængde efter behag), halveres evt. og koges under låg i lidt letsaltet vand. Lidt smør vendes i til sidst.

Tomatskyen fortyndes med lidt grøntsagsvand fra rosenkålen og smages til med friskkværnet hvid peber og evt. lidt salt.

(*) F.eks. kulmule, torsk, sej eller issing.

Indsendt af
d.
29.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.