Havtaskemedailloner med muslingesauce

Havtaskemedallioner med muslingesauce er en meget fin og velsmagende ret. Prøv den selv.

Ingredienser

Kæberne dryppes med lidt limesaft og brunes i smør i 2 minutter på begge sider. Krydres med salt og peber.

Muslingerne renses godt og dampes under stærk varme under låg i det sauterede løg, tilsat vin og vand. Ryst gryden under dampningen. Når muslingerne har åbnet sig, tages de op og ud af skallerne.

Muslingefonden sies og blandes med fiskefond til 5 deciliter. Fondene bringes i kog med piskefløde og jævnes en smule med maizena. Saucen tilsættes salt, peber og limesaft - evt. lidt hvidvin. Til sidst legeres med æggeblommer og smørret piskes i saucen. Saucen må ikke koge.

Til kartoffelsoufflen blendes indmaden fra de bagte kartofler med creme fraiche, æg og bouillon og smages til med salt og peber. Mosen fordeles i 4 godt smurte portionsforme og bages i cirka 20 minutter ved 200 grader.

Retten portionsanrettes på varme tallerkner. Kartoffelsouffleen slås ud på midten af tallerkenen. Saucen hældes ved, og medallionerne fordeles. Pynt med muslinger og drys med fint hakket persille og en skive lime.

Indsendt af
d.
29.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.