Gratineret fjæsing med geddeboller og spinat

En meget udførlig opskrift på fjæsingfileter med kartoffelmos, geddeboller og sauce til.

Ingredienser

Hak geddekødet fint på køkkenmaskine, kødhakker eller blender. Rør
kødet godt sammen med 1 æggehvide og 2 dl piskefløde. Det er vigtigt, at fløden røres kold i farsen, lidt efter lidt. Pisk 1 æggehvide og
vend den i farsen. Smag til med salt og peber. Lad farsen hvile. Form
den med en ske til boller, som pocheres i kogende, letsaltet vand.

Dette kan gøres i god tid i forvejen. Dæk til og stil skålen køligt.

Kog rigeligt letsaltet vand op i en gryde. Pocher fjæsingfileterne
nogle minutter.

Skyl spinaten, fjern de groveste stilke. Smelt smørret og rør
spinaten i. Damp væden lidt ind. Rør fløden i. Smag til med salt og
peber.

Til kartoffelmosen skæres kartoflerne i mindre stykker og koges helt
møre i vand uden salt. Pisk den varme mælk i. Rør æggeblommen i, og
smag til med salt, peber og lidt smør.

Til saucen smeltes smørret og piskes godt sammen med mel. Hæld lidt
efter lidt siet fiskebouillon i og kog saucen godt igennem. Tag
gryden fra varmen, tilsæt æggeblommen og smag til med salt, peber og friskreven muskat.

Læg spinaten i bunden af et ovnfast fad, Fordel fiskestykkerne på
spinaten. Læg geddeboller mellem fiskestykkerne. Hæld den varme sauce over. Sprøjt kartoffelmos rundt i kanten på det ovnfaste fad, retten skal serveres i. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn og gratiner
retten.

Indsendt af
d.
29.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.