Saltsild

Ingredienser

NOTE: Sildene startes ca. 4 døgn før de skal bruges.

De 4 hele sild klargøres til nedsaltning således: Kun hovederne skæres af. Sildene anbringes i en krukke eller dyb skål med bugen opad, der drysses med groft havsalt mellem sildene, så meget at
sildene dækkes. Blander man 1 spsk. sukker i saltet, går silden hurtigere i lage. Derefter tilsættes laurbærblade, allehånde og nelliker, samt stødt muskatblomme. Stil silden koldt.

Når saltsilden skal spises, flækkes silden og skindet rykkes nemt af.
Udvanding i vand eller mælk kan være nødvendigt, 4 til 8 timer, alt efter smag. Serveres med nye kartofler, kogt med dildkviste, og ved
anretningen pyntes med rigeligt friskklippet dild, creme fraiche samt løgringe.

Indsendt af
d.
29.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.