Bagt laks

Ingredienser

Tag et stort stykke folie og smør det meget omhyggeligt med rigeligt smør. Læg den rensede fisk, der har beholdt hovede og hale, på folien
og pak den godt ind. Bøj kanterne en ekstra gang om i siderne og sno folien et par gange i enderne, så der ikke kan slippe saft ud.

Læg pakken i en forvarmet ovn og bag den i fem kvarter ved 150 grader. Som en tommelfingerregel kan man gå ud fra, at en laks på op til 1 kilo skal have en time i ovnen. Læg 12 minutter til for hvert ekstra pund.

Lad laksen stå 10 minutter efter den er taget ud af ovnen. Luk så forsigtigt op i den ene ende og hæld saften ud i en varm sauceskål.

Server med aspargeskartofler og smeltet smør.

Indsendt af
d.
29.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.