Bourgognegryde

Bourgougnegryde er en gryderet med mange dejlige franske råvarer.

Til 6 personer

Flæsket skæres i tern og ristes lysebrunt i smør/olie. Tag dem op og læg dem i ovnfast fad. Drys lidt mel over kød terningerne og brun dem i fedtstoffet og læg dem i fadet. Drys med salt & peber. Snit løg, porrer, gulerødder og hvidløg i tern og brun det i gryden.

Fordel grøntsagerne over kødet, drys med salt og læg krydderbuketten ved. Hæld vin ved samt lidt bouillon ved, til kødet er dækket og læg låg på. Sættes i ovnen ved 16 grader i 1 time. Skum skyen i gryden for fedt og jævn den en anelse med meljævning.

Brun skalotteløgene i 1 spsk smør og 1 spsk. sukker. Hæld 3/4 dl rødvin ved, og damp dem møre. Halver champignonerne og damp dem 2 til 3 min. i smør sammen med saften af 1 citron.

Når kødet er mørt fjernes krydderbuketten op, løg og champignon kommes i, og sovsen smages til.

Drys med hakket persille og server med råstegte kartofler eller flutes.

Indsendt af
d.
30.01.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.