Bøf stroganoff med kartoffelmos

At kalde bøf stroganoff fyrstelig er ingen overdrivelse: Det er ingen ringere end en russisk fyrste, der har lagt navn til retten. Kartoffelmos udgør en solid bund til den cremede sauce. Med sherry eller vin opnås en rig dybde i smagen.

  • Kartoffelmos og bøf stroganoff lefler måske ikke for synet, men for tungen til gengæld.

Til 4 personer

Kartoffelmos

Smelt smør i en gryde og steg kødet heri til det har taget farve. Tag det op ad gryden. Smelt yderligere smør og steg løg og champignon heri til det har fået kulør.

Put kødet tilbage i gryden og tilsæt paprika, bouillon, fløde og tomatpuré. Lad retten snurre under låg i omtrent 30-45 minutter eller indtil kødet er gennemkogt. Tilsæt så creme fraiche og lad det blive varmet igennem. Tilfør salt, peber og sherry/hvidvin efter smag.

Lav kartoffelmosen:
Kog kartoflerne uden salt. Når de er godt gennemkogte, presses de til mos med f.eks. en kartoffelmoser, en gaffel eller et piskeris. Rør mælk og smør i. Mængden kan reguleres efter den ønskede konsistens. Tilsæt salt, peber og vin efter smag.

Anret bøf stroganoff over kartoffelmosen ved servering.

Indsendt af
d.
30.01.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.